fredag 13 mars 2015

Tjoho, nu ligger vi på våra rum efter en och en halv dags infernaliska aktiviteter - så infernaliska, att vi inte haft tid att uppdatera bloggen förrän nu. Så nu är tanken att jag ska ge er en snabbgenomgång över gårdagens och förmiddagens eskapader:

Vi (Alundaligan) lämnade vår lilla bondhåla, klockan 04:30 i  Kristinas mammas bil , destinationen var Arlanda. Efter ca 1 timme i bilen var vi framme vid Sveriges största flygplats där vi mötte upp dom andra. Flygresan gick bra, ingen turbulens - riktigt bra förutsättningar att sova på planet helt enkelt.

Josef och co fick se hela Paris silhuett på sin sida av planet, medans vi på vår sida fick se åkrar:

Notre Dame, blev det första planerade sevärdheten som vi besökte, en bra start att börja med det populäraste turistmålet i hela Paris. Dess popularitet märktes då vi fick dela katedralen med ca 30 000 andra besökare denna dag

http://www.notredamedeparis.fr/

http://www.sacre-coeur-montmartre.com/
Efter att ha besökt Pont Neuf - Paris äldsta bro - så tog vi oss hem till hotellrummen för välbehövlig paus. Efter en och en halv timmes rast och vila, satte vi fart emot Montmatre: Martyrernas berg, Paris högst belägna plats. Högst uppe på Montmatre ligger Sacré Coeur vi (jag, Josef och Albin) sprang upp för de många trappstegen - och utsikten högst upp gjorde oss inte besvikna. 
Paris i skymningen.

Efter Sacré Coeur bjöds vi på skosula på mindre framgångsrik resturang, dricksen flödade inte. Vi blev i alla fall mätta - och väl hemma på hotellet somnade man snabbare än en narkoleptiker hög på kloroform i en sängbutik.

//Albin A.

DAG 2:

                                                                          
 Trötta som sengångare på svamp startade vi vår andra dag. Dagen inleddes med en rik fransk frukost innan vi begav oss ut.

 Louvren var vår första destination.
 Vi tittade på alla konstverk såsom Nike från Samothrake och Mona Lisa och avslutade besöket med souvenirbutiken.www.louvre.fr/
Efter Louvren så hade vi ändå inte fått nog av konst så vi bestämde oss spontant för att dra ett besök hos Orangeriet. Där fanns det många tavlor ritade av den kände konstnären Monet. Tyvärr för er så kunde vi inte ta några foton då det ej var tillåtet.Efter den konstärliga trippen så besökte vi PSG-butiken där Josef och Ahlbom införskaffade souvenirer.

Den sista sevärdheten för dagen fick bli Triumfbågen och Den okände soldatens grav, innan vi begav oss för att äta. Dagens höjdpunkt enligt vissa var KFC där vi valde att förtära dagens lunch.

Snart är eftermiddagens vila över och fler utmaningar väntar oss. Måste avsluta skrivsessionen här!

//Albin L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar