lördag 14 mars 2015

Lördagen 14 mars 2015

Tja, gårdagens eftermiddag bjöd på en tripp till La Défense och La Bastille. I förorten La Défense beundrade vi den nya triumfbågen La Grande Arche och njöt av utsikten över upplysta Champs Élysées. Man hade en vy ända ner till triumfbågen som var fint upplyst.
Utsikten över Champs Élysées från La Grande Arche 
La Grande Arche. http://www.ladefense.fr/

Vi begav oss sedan mot La Bastille, ett mysigt litet område med skön stämning, för att äta. Det blev indiskt vilket inte var tipptopp men bättre än torsdagens skosula i alla fall. Vi drog oss tillbaka till hotellet för en natts skön sömn.

Lördag 14/3
Idag runt klockan nio bar det av mot Musée d´Orsay, som är en gammal ombyggd järnvägsstation, för att beundra ännu lite mera konst. Vi fick se konstverk av bland annat Picasso, Monet  och Van Gogh och det blev några inköp i shoppen.
Musée d´Orsay. http://www.musee-orsay.fr/en/home.html


Albin A med sin "tavla" från shoppen


Metron tog oss sedan till Les Halles för fortsatta äventyr. Där tittade vi  på Centre Pompidou vilket är ett nationalmuseum för samtidskonst som har en mycket speciell utsida. Vi gick dock inte in på detta museum men shoppen fick sig en titt och utsidan på museet var mycket värd att se. Våra magar tyckte sedan att det var dags att äta lite italienskt, det blev pizza, sallad och pasta. En promenad genom de judiska kvarteren stod näst på schemat. Efter de judiska kvarteren blev det lite tid över till shopping i Les Halles. Det blev mest att vi (Kristina och Hanna) snurrade runt på gatorna men de andra hittade några fynd.

Centre Pompidou https://www.centrepompidou.fr/fr
Centre Pompidou från andra sidan.

Trötta begav vi oss tillbaka till hotellet för att vila en stund innan det var dags för middag. Josef och Kristina S gav sig i väg för att äta middag med sina Paris-vänner. Vi andra åt på Buffalo Grill vilket var ett toppenval eftersom de levererade det bästa käket hittills. Nu blir det mellomys på hotellrummet (som de trogna svenskarna vi är) och tagg inför ännu en ny och spännande dag i Paris.


//Kristina och Hanna
               
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar