söndag 15 mars 2015

Nu kommer bloggens tredje inlägg här, levererat av Albin A. Idag (söndag) blev vår tidigaste morgon hittills - vår utsatt tid att lämna hotellet var 8:15 - men jag och Albin C var sena som vanligt så gruppen började röra sig från hotellet runt 8:30.

Idag var det utsatta målet Versailles eller närmare bestämt slottet i förorten. Tidsmässigt så ställde RER-tåget till med problem och vi ankom senare än planerat till Versailles. Så nu tvingades vi dela slottet med ännu fler än vi först hade planerat, o detta försämrade faktiskt upplevelsen något. Men tappra krigare som vi är så gav vi oss in i ett armbågeskrig - fäktandes med folk från alla nationer om vilka som skulle få de bästa platserna i slottets alla rum, vi kämpade tappert men allt som oftast blev vi uttryckta mot något av hörnen av de mångtaliga Kineserna.

Slottet var hur som helst mycket vackert, men jag hade svårt att tänka på något annat än hur monumentalt ojämlikt dåtidens Frankrike var. De rika levde i detta totala överflöd av guld och tillgångar medans de vanliga invånarna fick slita som djur för att ens få råd med mat (något det ofta inte ens hade). Man hörde förstås inte en tillstymmelse av dessa fakta väl inne på slottet, där inne låg fokus snarare på villka sängkläder kungen hade haft eller vilka år olika ombyggnationer ägt rum. Det positivaste med resan i mitt tycke var hemresan då vi alla åt en varsin mycket god baguette till lunch på tåget.

Nu ligger jag och Albin L, som två fallna krigare på vårat hotellrum, väntades på att få besöka Charlie Hebdo's huvudkvarter - förhoppningsvis kan detta bli något intressantare än besöket på det gamla slottet.


Spegelsalen
4 av 7 tappra krigare.
http://www.chateauversailles.fr/homepage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar